Publikováno

Pre aké psíky je vhodný obleček?

Psíkovia ľuďom prinášajú radosť a vernú spoločnosť. Ich lásku im opätujeme náležitou starostlivosťou, do ktorej patria opatrenia vhodného oblečku do chladnejších dní. Oblečené psíky na prechádzkach stretávame stále častejšie. Niektorí ľudia svojho maznáčika do chladnejších dní bez oblečku nevezmú, iní považujú obliekanie psíkov za zbytočné a sú aj takí, ktorí sa stavajú na obliekanie psíkov rýdzo negatívne. Ako to s obliekaním psíkov naozaj ich sa dozviete v nasledujúcich odsekoch.

Pokračování textu Pre aké psíky je vhodný obleček?
Publikováno

Pre ktoré plemená psov je nevyhnutný obleček do zimy?

Jeseň je už v plnom prúde a večerné teploty sa približujú k nule. Práve v tomto období si mnoho pánov kladie otázku, či nie je vhodné svojho psíka do chladnejších dní obliecť. Rozhodovanie, či psík potrebuje obleček alebo nie však nie je vždy jednoduché a je potrebné zohľadniť niekoľko faktorov.

Pokračování textu Pre ktoré plemená psov je nevyhnutný obleček do zimy?
Publikováno

Presne padnúci obleček pre psa

O tom, že niektorí psíkovia potrebujú v zime oblečenie, ktoré ich zahreje a ochráni pred inými prírodnými živlami, dnes už niet pochýb. Napriek tomu, že mnoho pánov zastáva názor, že psy sú na vonkajšie podmienky od prírody vybavení, majú pravdu len z časti. V minulosti to tak naozaj bolo. Šľachtenie a domestikácia človekom psy o túto výbavu čiastočne pripravili. Rozhodne nemožno predpokladať, že pes, ktorý je zvyknutý žiť v stabilne teplom byte, ľahko znesie pobyt v mraze.

Pokračování textu Presne padnúci obleček pre psa